Visie Albert de Bruin - (Interim) Management en Technisch Risicobeheer

Visie

Het vak Organisatieontwikkeling kent een breed scala aan organisatieprincipes en (kwaliteit)systemen. Veel bedrijven werken nog steeds volgens strakke procedures en protocollen. Hun personeel is ondergeschikt aan systemen en een vastgeroeste bedrijfscultuur. Serviceverlening is daardoor vaak stroperig. Maar de maatschappij verandert, men wordt mondiger, kritischer en eist meer van een werkgever.

Uit onderzoek blijkt dat plezier in het werk voor mensen de belangrijkste drijfveer is. Bedrijven die hier niet in investeren en die blijven werken volgens verouderde principes, staan vaak stil in hun ontwikkeling en moeten met lede ogen toezien hoe de concurrentie fluitend de markt verovert.

Wij brengen mensen in een organisatie ‘in hun kracht’. Maar dat kan alleen als een bedrijf ook expliciet kiest voor dit organisatieprincipe. En waarom ook niet? U werkt zelf toch ook graag in een bedrijf met medewerkers waar het werkplezier vanaf straalt, die trots zijn op ‘hun’ organisatie? Betrokkenheid en klantvriendelijkheid zijn dan vanzelfsprekend. Met betrokken en gemotiveerde medewerkers is een organisatie in staat veranderingen in de maatschappij, markt en technische ontwikkelingen continu te volgen. Medewerkers hebben meestal meer competenties dan waar ze voor zijn aangenomen. Gebrúik die dan ook! Bovendien, als uw bedrijf zó werkt, dan komen uw klanten graag terug. Die gunnen u klandizie en omzet!